Need a little help

Meet the people you love to kill (and be killed by) in Descent!

Moderator: Do_Checkor

Post Reply
User avatar
Money!
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 679
Joined: Sun Sep 11, 2005 10:15 pm

Need a little help

Post by Money! » Mon Oct 31, 2011 10:15 pm

I'm running descent on windows 7. Trying to run Descent from Vortex, when I hit join the game shows the home loading screen with the red sun for a quick second and then goes black; all I have is a descent-mouse icon to move around on a black screen. Cntrl-alt-delete to the task manager and end task gets me out. This is the error message:

Call stack:
------------------------------------------------------------------
MAIN.EXE 0056fa7c()
kernel32.dll 75e0339a()
ntdll.dll 77979ed2()
ntdll.dll 77979ea5()
------------------------------------------------------------------

Anyone recognize this? Wanna play a little d3!
Birdseye wrote:It's never over
User avatar
Money!
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 679
Joined: Sun Sep 11, 2005 10:15 pm

Re: Need a little help

Post by Money! » Mon Oct 31, 2011 10:18 pm

Realized this happens when I try to launch the game directly from its file as well (its not a vortex issue).

Thanks!
Birdseye wrote:It's never over
User avatar
Money!
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 679
Joined: Sun Sep 11, 2005 10:15 pm

Re: Need a little help

Post by Money! » Tue Nov 01, 2011 6:34 pm

I got past that previous problem, but now the game freezes at the "connecting" screen (to a game) and then automatically quits.

Anyone had this problem?
Birdseye wrote:It's never over
User avatar
Krom
DBB Database Master
DBB Database Master
Posts: 15181
Joined: Sun Nov 29, 1998 3:01 am
Location: Camping the energy center. BTW, did you know you can have up to 100 characters in this location box?
Contact:

Re: Need a little help

Post by Krom » Tue Nov 01, 2011 6:54 pm

You should probably uninstall D3, delete its folder, then reinstall it fresh, install merc (if you have it), patch and then try it. Usually this type of problem is fixed by a complete reinstall. Also run setup and make sure your video/audio is set up correctly.
User avatar
Money!
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 679
Joined: Sun Sep 11, 2005 10:15 pm

Re: Need a little help

Post by Money! » Thu Dec 29, 2011 3:40 pm

Krom,

Sorry for the late response. I "installed" d3 by copying over the files I had saved on my portable hard drive along with the no-cd crack.

But I just tried installing it with the disc now. I click on the CD in "my computer," I get the windows 7 blue circle loading thing for a few seconds, and then nothing happens. There's no option to right click and "run as administrator." And I also tried restarting.

Specs are:
Toshiba Satellite C655
Windows 7 Home Premium
Intel(R) Pentium(R) P6200 @ 2.13ghz
4GB Ram
64 bit
Intel (R) HD Graphics

Any ideas??
Birdseye wrote:It's never over
User avatar
Krom
DBB Database Master
DBB Database Master
Posts: 15181
Joined: Sun Nov 29, 1998 3:01 am
Location: Camping the energy center. BTW, did you know you can have up to 100 characters in this location box?
Contact:

Re: Need a little help

Post by Krom » Thu Dec 29, 2011 9:42 pm

To run D3 setup as an administrator you place the disk in the drive and then use windows explorer to browse to the root folder of the cdrom, there you right click setup.exe and the run as administrator option will be there:
Image
User avatar
Money!
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 679
Joined: Sun Sep 11, 2005 10:15 pm

Re: Need a little help

Post by Money! » Fri Dec 30, 2011 12:07 pm

Krom - awesome. Got it working! Thanks for the help

[ Post made via iPhone ] Image
Birdseye wrote:It's never over
User avatar
Money!
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 679
Joined: Sun Sep 11, 2005 10:15 pm

Re: Need a little help

Post by Money! » Fri Dec 30, 2011 2:02 pm

OK so more trouble.. I can't seem to patch the game. I downloaded the no CD 1.4 patch from descent3.com, executed it to the right directory, it said it worked, but when I run Descent it still says version 1.0 in the bottom right corner, and I can't run the game from vortex.

I also tried the patch listed in this topic
viewtopic.php?f=1&t=4953
And the no CD patch listed about halfway down, which also didn't work.

Any ideas? Sorry I'm not better at this.
Birdseye wrote:It's never over
User avatar
Behemoth
DBB Admiral
DBB Admiral
Posts: 1519
Joined: Wed Nov 10, 2004 11:10 am
Location: Baton Rouge, LA

Re: Need a little help

Post by Behemoth » Wed Jan 11, 2012 7:04 pm

Have you replaced your original main.exe with the new patched one? you also have to replace a folder i think? i can't remember because it's been ages since i updated.
Post Reply