How many CPU's / Instances?

This is the place for chat on DBB Distributed Computing projects... remember team #39070 for Stanfords Folding @ Home project.
Locked
User avatar
Lobber
Emotastic!!
Emotastic!!
Posts: 1325
Joined: Wed Nov 18, 1998 3:01 am

How many CPU's / Instances?

Post by Lobber » Tue Sep 14, 2004 8:28 am

How many Instances are you running, IE, computers, cpus... bottom line, how many WU's are you processing at a time? The reason I ask is because I am only running one instance, one program, and processing one WU at a time, and I'm hovering around the edges of 20th (21st) place. Just wondering if its possible for me to improve my rank any further than that.
User avatar
Iceman
DBB Habitual Type Killer
DBB Habitual Type Killer
Posts: 4923
Joined: Thu Apr 20, 2000 2:01 am
Location: Huntsville, AL. USA
Contact:

Post by Iceman » Tue Sep 14, 2004 8:40 am

Non-Hyperthreaded CPUS - One per processor
Hyperthreaded CPUS - Two per processor
User avatar
Defender
DBB Master
DBB Master
Posts: 5135
Joined: Mon Aug 23, 1999 2:01 am
Location: Boston, MA. USA

Post by Defender » Tue Sep 14, 2004 8:44 am

Just 1. :)
User avatar
STRESSTEST
DBB DemiGod
DBB DemiGod
Posts: 6574
Joined: Sun Nov 21, 1999 3:01 am

Post by STRESSTEST » Tue Sep 14, 2004 9:22 am

11, soon to be 15
User avatar
Lobber
Emotastic!!
Emotastic!!
Posts: 1325
Joined: Wed Nov 18, 1998 3:01 am

Post by Lobber » Tue Sep 14, 2004 9:26 am

Iceman wrote:Non-Hyperthreaded CPUS - One per processor
Hyperthreaded CPUS - Two per processor
So you're processing 3 WU's at a time?
User avatar
DarkShadow
DBB Admiral
DBB Admiral
Posts: 1371
Joined: Thu Apr 29, 1999 2:01 am
Location: Pittsburgh, PA, USA
Contact:

Post by DarkShadow » Tue Sep 14, 2004 9:50 am

3 pc's running now third one is off and on though it's a friends machine so basically 3 WU's at once.
User avatar
STRESSTEST
DBB DemiGod
DBB DemiGod
Posts: 6574
Joined: Sun Nov 21, 1999 3:01 am

Post by STRESSTEST » Tue Sep 14, 2004 9:52 am

Lobber wrote:
Iceman wrote:Non-Hyperthreaded CPUS - One per processor
Hyperthreaded CPUS - Two per processor
So you're processing 3 WU's at a time?
He was explaining to you how many WU's you do based on a hardware layout. Not specifying how many he is doing.
User avatar
Lobber
Emotastic!!
Emotastic!!
Posts: 1325
Joined: Wed Nov 18, 1998 3:01 am

Post by Lobber » Tue Sep 14, 2004 9:57 am

I know, but the question was how many total is everyone doing simultaneously?
User avatar
Iceman
DBB Habitual Type Killer
DBB Habitual Type Killer
Posts: 4923
Joined: Thu Apr 20, 2000 2:01 am
Location: Huntsville, AL. USA
Contact:

Post by Iceman » Tue Sep 14, 2004 9:59 am

Lobber wrote:
Iceman wrote:Non-Hyperthreaded CPUS - One per processor
Hyperthreaded CPUS - Two per processor
So you're processing 3 WU's at a time?
I have :

1 hyperthreaded single cpu => 2 WU's @ once
1 hyperthreaded dual cpu => 4 WU's @ once
5 non-hyperthreaded single cpu => 1 WU each => 5 total

Total : 11 WU's at all times
User avatar
snoopy
DBB Benefactor
DBB Benefactor
Posts: 4434
Joined: Thu Sep 02, 1999 2:01 am

Post by snoopy » Tue Sep 14, 2004 10:47 am

I think my CPU is hyperthreaded, but so far I have only been running one at a time. That graphical client won't let me run multiple instances of the program - how are you guys doing it?
User avatar
Avder
DBB Material Defender
DBB Material Defender
Posts: 4924
Joined: Sat Oct 09, 1999 2:01 am
Location: Moorhead, MN

Post by Avder » Tue Sep 14, 2004 10:58 am

At any given moment Im processing anywhere from 0-4 work units on my 4 computers depending on:

1. How hot it is in my room and

2. If my laptop is powered on or not.
User avatar
KompresZor
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 919
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:01 am
Location: Clearfield, Pennslyvania
Contact:

Post by KompresZor » Tue Sep 14, 2004 11:39 am

1 AMD 1700+ 24/7
User avatar
Vindicator
DBB Benefactor
DBB Benefactor
Posts: 3166
Joined: Mon Dec 16, 2002 3:01 am
Location: southern IL, USA
Contact:

Post by Vindicator » Tue Sep 14, 2004 11:47 am

1-XP1700 @ 2.2ghz (soon to be replaced)
1-XP1500
2-Celeron 700s
1-Duron 700

The 1500 runs maybe 10 hours a day, the others all run 24/7.
User avatar
STRESSTEST
DBB DemiGod
DBB DemiGod
Posts: 6574
Joined: Sun Nov 21, 1999 3:01 am

Post by STRESSTEST » Tue Sep 14, 2004 12:10 pm

Snoopy. Everyone else.
Ditch the pretty one and use the console version.

benifits:
1) more stable
2) faster
3) Set as process so you never see it
Locked