System Restore not working

For system help, all hardware / software topics NOTE: use Coders Corner for all coders topics.

Moderators: Krom, Grendel

Post Reply
User avatar
thewolfe
DBB Admiral
DBB Admiral
Posts: 1987
Joined: Tue Nov 05, 2002 3:01 am
Contact:

System Restore not working

Post by thewolfe » Sat Jan 03, 2004 2:05 pm

System Restore not working

My Windows Me System Restore is not working. I have looked at different posts and also tried disabling and enabling System Restore to no avail. I have also looked on Microsoft's Web site and didn't find anything there except to disable and enable.

Any suggestions?
User avatar
JMEaT
DBB Meat ByProduct
DBB Meat ByProduct
Posts: 10047
Joined: Wed Mar 10, 1999 3:01 am
Location: USA

Post by JMEaT » Sat Jan 03, 2004 3:38 pm

Does your system have any restore points?
User avatar
thewolfe
DBB Admiral
DBB Admiral
Posts: 1987
Joined: Tue Nov 05, 2002 3:01 am
Contact:

Post by thewolfe » Sat Jan 03, 2004 3:44 pm

No, however when trying to fix the problem I turned off System Restore which I believe deletes all the restore points.

And am still unable to "create" one.

I did do the old DOS "scanreg restore" and found 3 restore points from July of 2003 but since the computer is running OK now (except for the System Restore utility) I didn't want to mess with it.
User avatar
Krom
DBB Database Master
DBB Database Master
Posts: 15164
Joined: Sun Nov 29, 1998 3:01 am
Location: Camping the energy center. BTW, did you know you can have up to 100 characters in this location box?
Contact:

Post by Krom » Sat Jan 03, 2004 3:49 pm

Time to install Windows XP Image J/K

Try running disk cleanup, sometimes it asks to delete all the old system restore points. Also make sure you have enough free space and system restore isnt already full.

-Krom
User avatar
thewolfe
DBB Admiral
DBB Admiral
Posts: 1987
Joined: Tue Nov 05, 2002 3:01 am
Contact:

Post by thewolfe » Sat Jan 03, 2004 6:24 pm

How would I tell of system restore is already full?
User avatar
Krom
DBB Database Master
DBB Database Master
Posts: 15164
Joined: Sun Nov 29, 1998 3:01 am
Location: Camping the energy center. BTW, did you know you can have up to 100 characters in this location box?
Contact:

Post by Krom » Sat Jan 03, 2004 7:59 pm

In system restore options you can tell it how much disk space to use, make sure its not like 20 MB. Then run disk cleanup and clear out all the old points.

-Krom
User avatar
Mobius
DBB_Master
DBB_Master
Posts: 7940
Joined: Sun Jun 03, 2001 2:01 am
Location: Christchurch, New Zealand
Contact:

Post by Mobius » Sat Jan 03, 2004 8:45 pm

From memory - each restore point is a minimum of 16MB or so. I have 6GB devoted to restore points. Image
Post Reply