Fusion Charge/MD Zoom Solution for Windows 64 bit

Meet the people you love to kill (and be killed by) in Descent!

Moderator: Do_Checkor

Post Reply
jesusfr3ak4evr
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 42
Joined: Sat Jul 08, 2006 11:22 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Fusion Charge/MD Zoom Solution for Windows 64 bit

Post by jesusfr3ak4evr » Thu Jul 15, 2010 6:42 pm

Here is how I got my mouse to charge fusion properly using X-Mouse Button v1.50 ( http://www.highrez.co.uk/downloads/XMou ... ontrol.htm )

My system:
Windows 7 64-bit
Logitech G5 Mouse
Keyboard

Step by step guide:
1. Install X-Mouse v1.50 at http://www.highrez.co.uk/downloads/XMou ... ontrol.htm
2. In X-Mouse main screen, click on Settings at the bottom left. Select \"Bypass all options when SCROLL LOCK is ON\"
3. Return to the main screen and select Left Button, then select Simulated Keystrokes.
4. Enter a keyboard key to map to the primary fire function in Descent 3. I use 'k.' Next for 'How to send the simulated key strokes:' select During (Press on Down, Release on Up)
5. Select Apply on the main screen of X-Mouse. Press the Scroll Lock key on your keyboard if not already on.
6. Start up Descent 3. If you haven't mapped 'k' (or whatever you use) as the primary fire button on the keyboard, then do so now.
7. Press Scroll Lock in game to turn on the X-Mouse settings.
8. Enjoy!
User avatar
Neo
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 765
Joined: Mon Mar 08, 2004 6:03 am

Post by Neo » Thu Jul 15, 2010 8:33 pm

sticky pl0x ^_^

x-mouse is the new penis joy xD

Pink is the new black, dahling! ^_~
User avatar
Alter-Fox
The Feline Menace
Posts: 2661
Joined: Thu May 24, 2007 12:49 pm
Location: the realms of theory
Contact:

Post by Alter-Fox » Thu Jul 15, 2010 8:40 pm

Now this looks interesting...

Should work for MD zooming too.

Wait the title of the thread said that...
jesusfr3ak4evr
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 42
Joined: Sat Jul 08, 2006 11:22 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Post by jesusfr3ak4evr » Fri Jul 16, 2010 11:46 am

Who uses zoomed MD anyway, Alter-Fox? =P I used this program for about 3 hours last night, and I expect it will get quite a bit more use since my joystick is at home.

Also, I should add that X-Mouse works on ALL platforms of windows--it's just that none of the other programs like PPJoy, Pie, and Key2Joy work on 64-bit platforms. As a matter of fact, I could never get any of the other programs to work even on 32 bit windows, but this program is much more intuitive :) Also, I'm pretty sure there are more nifty things to do than just fix the fusion bug, like map the mouse's side wheel bar to functions in D3. I don't believe D3 recognizes that mouse function normally.
User avatar
MidiV
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 52
Joined: Fri Nov 29, 2002 3:01 am
Location: Saint-Petersburg, Russian Federation
Contact:

Post by MidiV » Fri Jul 16, 2010 1:36 pm

Very nice, thanks!
Works on Windows XP 32bit like a charm!
Perfection Through Genetics
User avatar
BUBBALOU
DBB Benefactor
DBB Benefactor
Posts: 4193
Joined: Tue Aug 24, 1999 2:01 am
Location: Dallas Texas USA
Contact:

Re:

Post by BUBBALOU » Fri Jul 16, 2010 1:47 pm

Neo wrote:sticky pl0x ^_^

x-mouse is the new penis joy xD

Pink is the new black, dahling! ^_~
Are you jealous you didn't jump on it first?

I seem to have a better workout dodging your stupidity than attempting to grasp the weight of your intelligence.
User avatar
Neo
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 765
Joined: Mon Mar 08, 2004 6:03 am

Post by Neo » Sun Jul 18, 2010 2:38 pm

Why would I \"jump on it first\" when I don't even play D3 regularly?
User avatar
BUBBALOU
DBB Benefactor
DBB Benefactor
Posts: 4193
Joined: Tue Aug 24, 1999 2:01 am
Location: Dallas Texas USA
Contact:

Re:

Post by BUBBALOU » Sun Jul 18, 2010 4:25 pm

Neo wrote:Why would I "jump on it first"....
Over your head~!

I seem to have a better workout dodging your stupidity than attempting to grasp the weight of your intelligence.
User avatar
Freakster
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 48
Joined: Sat Jul 17, 2010 10:34 pm
Location: Mars

Post by Freakster » Sun Jul 18, 2010 5:36 pm

<strike>There any other way to make it without the use of scroll lock? I don't have a scroll lock key D: (Dell Inspiron 1750)</strike> Resolved

Never mind, I found an old wireless keyboard of mine I thought I got rid of ages ago :>
This line is true!
The line above this line, is false.

My in-game name is Freakster as well.

Warning: Use of improper English imminant, it's not my primary language.
User avatar
MidiV
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 52
Joined: Fri Nov 29, 2002 3:01 am
Location: Saint-Petersburg, Russian Federation
Contact:

Re:

Post by MidiV » Mon Jul 19, 2010 5:39 am

Freakster wrote:There any other way to make it without the use of scroll lock?
I did it without any Scroll lock use - just created config only for main.exe
Perfection Through Genetics
User avatar
Freakster
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 48
Joined: Sat Jul 17, 2010 10:34 pm
Location: Mars

Re:

Post by Freakster » Mon Jul 19, 2010 6:39 pm

MidiV wrote:
Freakster wrote:There any other way to make it without the use of scroll lock?
I did it without any Scroll lock use - just created config only for main.exe
Well I fixed the issue. But the damn program won't stay closed!

I tried even restarting the computer. It'll open upon boot, keep opening randomly on me. It's a pain in the ass if you use your computer for anything other then descent >:/ Trying to find a way to fix it.
This line is true!
The line above this line, is false.

My in-game name is Freakster as well.

Warning: Use of improper English imminant, it's not my primary language.
User avatar
MidiV
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 52
Joined: Fri Nov 29, 2002 3:01 am
Location: Saint-Petersburg, Russian Federation
Contact:

Post by MidiV » Mon Jul 19, 2010 11:46 pm

This sounds strange. I have no idea what happens.
I've uploaded screens with settings - may be it will help somehow?!
http://dl.dropbox.com/u/1599912/p1.png
http://dl.dropbox.com/u/1599912/p2.png
http://dl.dropbox.com/u/1599912/adv.png
Perfection Through Genetics
User avatar
Freakster
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 48
Joined: Sat Jul 17, 2010 10:34 pm
Location: Mars

Re:

Post by Freakster » Tue Jul 20, 2010 7:30 pm

MidiV wrote:This sounds strange. I have no idea what happens.
I've uploaded screens with settings - may be it will help somehow?!
http://dl.dropbox.com/u/1599912/p1.png
http://dl.dropbox.com/u/1599912/p2.png
http://dl.dropbox.com/u/1599912/adv.png
Yeah, the issue was not separating MAIN.exe from Default. As shown in the first picture >< Thanks though! The program works really well, btw. 8D
This line is true!
The line above this line, is false.

My in-game name is Freakster as well.

Warning: Use of improper English imminant, it's not my primary language.
User avatar
MidiV
DBB Ace
DBB Ace
Posts: 52
Joined: Fri Nov 29, 2002 3:01 am
Location: Saint-Petersburg, Russian Federation
Contact:

Post by MidiV » Wed Jul 21, 2010 3:08 am

That's nice!
Glad to help.
Perfection Through Genetics
User avatar
Neo
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 765
Joined: Mon Mar 08, 2004 6:03 am

Post by Neo » Thu Jul 22, 2010 6:01 pm

all this time has passed and no sticky?
User avatar
Ferno
DBB Stoner
DBB Stoner
Posts: 14341
Joined: Fri Nov 20, 1998 3:01 am

Post by Ferno » Wed Jul 28, 2010 6:50 pm

Not needed, because it's in the \"bugfixes\" thread.
User avatar
Neo
DBB Captain
DBB Captain
Posts: 765
Joined: Mon Mar 08, 2004 6:03 am

Post by Neo » Thu Jul 29, 2010 3:31 am

o cool ^_^

You should unsticky the penis joy thread because it's already in bug fixes.
Post Reply